Ultrasoon reinigers en vloeistoffen

Bij A.D. Jansen Zwolle B.V. vindt u alléén de bekendste merken en de beste kwaliteiten ultrasoon reinigers. U kent het wel, uw dure voorwerpen worden smerig en u wilt deze zo goed mogelijk schoonmaken zonder het object te beschadigen. Kostbare uurwerken, luxe sieraden of ander zilverwerk, dure brillen of misschien zelfs uw kunstgebit? Al deze voorwerpen worden met de tijd smerig of slaan uit (oxidatie), gelukkig is dit eenvoudig te doen met één van onze ultrasoonreinigers. Wilt u weten wat ultrasoon is of waarom hiervoor gekozen word? Lees dan verder onder het productoverzicht.

Heeft u een vraag over een van onze ultrasoonreingers of ultrasoon vloeistoffen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de live chat, contact formulier of ☎ +31 (0)38 4550646.

 

Ultrasoonreinigers kopen bij A.D. Jansen Zwolle BV

Wanneer u wilt weten wat een ultrasoonreiniger doet, is het raadzaam om eerst te weten wat ultrasoon precies is. Ultrasoon  is eigenlijk niets meer dan een geluid van een lage of hoge frequentie. Dit geluid wordt in de volksmond ook wel ultrageluid genoemd, deze is door het menselijk oor niet waar te nemen.  Een misschien bekendere term voor geluid/trilling is hertz, welke we aanduiden/afkorten met Hz. Het ultrasone geluid bevindt zich tussen de 20.000 Hz tot 800 miljoen Hz. Het is wel mogelijk dat jongere mensen de hoge tonen kunnen waarnemen. De grens ligt ergens rond de 19.000 Hz of ook wel 19 KHz (kilohertz) .

Hoe werken ultrasoonreinigers?

Nu we hebben uitgelegd wat ultrasoon is, kunnen we u uitleggen wat de werking van onze ultrasoonreinigers is. Voordat u kunt beginnen met het reinigen van uw voorwerpen, is het belangrijk om de ultrasoonreiniger te vullen met water en een bijbehorende ultrasoon vloeistof. U heeft een ultrasoon vloeistof nodig om het beste van uw reiniger naar boven te halen, want de ultrasoon techniek is niet anders van het verplaatsen van geluidsgolven /trillingen. Eigenlijk zo u de ultrasoonreiniger, de borstel kunnen noemen in het proces. Door de golven die ontstaan in uw ultrasoon reinigingsbad, vormen zicht vele (kleine) belletjes.  Deze luchtbelletjes botsen vervolgens tegen elkaar aan, waarna een implosium plaats vind. De implosie veroorzaakt in het ware voor een versnelde stroming langs die langs het voorwerp geleiden.

Voordelen van ultrasoonreingers?

Één van de belangrijkste reden waarom ultrasoonreinigers gebruikt worden, is om schuurplekken en krassen op kostbare voorwerpen te voorkomen. De mogelijkheden met onze ultrasoonreinigers zijn eindeloos. U kunt bijvoorbeeld uw bril reinigen, maar ook uw sieraden. Heeft u wel eens gedacht aan het reinigen van printplaten of carburateurs? Dit soort kostbare objecten zijn allemaal gevoelig voor schade. Waardoor ultrasoon reinigen een zeer effectieve oplossing is, want de ultrasoonreinigers poetsen in het ware het vuile oppervlak en weken het vuil los. De ultrasone techniek geeft dan ook vele voordelen ten opzicht van manueel reinigen, met de hand.

 • Geen beschadigingen
 • Geen inspanning nodig
 • Altijd en overal schoon

Ultrasoon vloeistoffen & ultrasoonreinigers

 Wanneer u voornemens bent een ultrasoonreiniger te gaan gebruiken voor uw reiniging, is het raadzaam om een ultrasoon vloeistof te kiezen die speciaal voor de ultrasoontechniek ontwikkeld is. Gebruik nooit zomaar een huishoudmiddeltje in een van onze ultrasoonreinigers, deze kunnen uw ultrasoontank sneller doen slijten. Welke reinigingsvloeistof voor u van toepassing is, verschilt per object/voorwerp. Enkele veel gebruikte ultrasoon vloeistoffen zijn:

 • Universeel reiniger (Tickopur): voor reinigen van brillen, LP’s, horloges en  soms sieraden, hierbij is de aard van de vervuiling van belang.
 • Desinfectie middel (Stammopur): voor het chemisch desinfecteren van dentale apparaten en gereedschappen. Maar ook voor medische tangen en andere voorwerpen.
 • Gebitsreiniging: voor grondig reiniging van beugels of kunstgebitten.
 • Speciaal reinigers (Tickopur): vloeistoffen die speciaal ontwikkeld zijn voor moeilijke oplossen, zoals bijvoorbeeld messing voorwerpen, carburateurs en printplaten.

Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste medische, dentale of industriële ultrasoon vloeistof? Met onze handige online tool vindt u eenvoudig uw industriële vloeistoffen. Bekijk onze tool hier.

Hoe krijgt u een optimaal resultaat?

Wanneer u materialen en/of voorwerpen wilt gaan reinigen met één van onze ultrasoon reinigers, dan is het goed om de volgende stappen te hanteren:

 • Gebruik de juiste vloeistof voor uw toepassing.
 • Gebruik de juiste dosering en vul de ultrasoonreiniger ten aller tijden tot het markeringsstreepje.
 • Nabehandeling: in veel gevallen is het noodzakelijk om het gereinigde object geforceerd te drogen, bijvoorbeeld met perslucht.

Onze merken

Binnen ons ruime assortiment aan ultrasoonreinigers vindt u alleen de beste kwaliteiten en bekendste merken. Wij hebben voor dit assortiment gekozen, omdat we onze kwaliteit willen waarborgen. Daarnaast vind tu in elke prijsklassen eenvoudig de beste ultrasoon reiniger tegen de scherpste prijs. Alle ultrasoon reinigers zijn geschikt voor intensieve reinigingen en beschikken over een goed ultrasoon vermogen, zodat u ook daadwerkelijk resultaat behaald.

Sonorex

Sonorex is bij uitstek de beste keuze voor professionele ultrasoon gebruikers. Alle digitale ultrasoon reinigers (digitec & digiplus) van Sonorex zijn CE-gemarkeerd en voldoen aan de Richtlijn voor Medische Hulpmiddelen 93/42/EEG. Bandelin Electronic, waarvoor A.D. Jansen Zwolle B.V. de vaste vertegenwoordiger is van de Benelux, heeft al meer dan 65 jaar ervaring op het gebiedt van ultrasoon techniek. De ultrasone reinigers beschikken allemaal over een krachtige 35 kHz frequentie en een uitstekend ultrasoonvermogen, waardoor geen reiniging te mogelijk is voor deze reinigers.

GeneralSonic & DigitalSonic

De reinigers van DigitalSonic en GeneralSonic behoren tot de goedkoopste ultrasoonbaden binnen de markt. De |GeneralSonic GS2, GS3 en Gs4 beschikken net als de Sonorex apparaten over een 35 kHz frequentie, de overige modellen hebben net als Emag (frequentie van 25 tot en met 41 kHz) of DigitalSonic een 41 kHz frequentie. Wanneer u niet voornemens bent om dagelijks gebruik te maken van uw ultrasoon reiniger, is een van de bovenstaande merken een goede optie. Ook deze ultrasoonreinigers staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en vermogen. De ultrasoon reinigers van GeneralSonic zijn allemaal analoog, waar de reinigers van DigitalSonic digitaal zijn. Bij Emag kunt u kiezen uit een digitale of analoge versie.

Kleine & grote ultrasoonbaden

Afhankelijk van het aantal of de grote van uw objecten, is er altijd een ultrasoonreiniger voor u te verkrijgen binnen ons assortiment. Onze standaard ultrasoon reinigers variëren van 0,9 tot 210 liter, waarna het met behulp van dompelelementen ook mogelijk is om uw eigen ultrasoonreiniger te bouwen. Bij het reinigen van bijvoorbeeld sieraden is een ultrasoonreiniger met een capaciteit van 0,9 tot 3 liter al voldoende. Wanneer u gelaatsbescherming, pompen of ademapparatuur wilt reinigen, dan zal één van de grotere ultrasoonreinigers geschikter zijn. Wanneer u vragen heeft over de grootte die het beste bij u past, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan te trappelen om uw probleem op te lossen.

Ultrasoon vloeistof of ultrasoon reiniger kopen?

Mocht u twijfelen of de gekozen ultrasoonreiniger wel bij uw wensen en toepassing aansluit, of heeft u een vraag over het aanschaffen van een ultrasoonvloeistof? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

 • Sonorex (beste keus)
 • GeneralSonic (beste prijs-kwaliteitsverhouding)
 • Cleanitex (goedkoopste)
 • Branson
 • Emag